HK Poprad zvíťazil nad HK Dukla Ingema Michalovce 5:2

08.10.2023 Celý región

Poprad 8. októbra (TASR) - Hokejisti HK Poprad triumfovali v 8. kole Tipos extraligy nad HK Dukla Ingema Michalovce 5:2. Domáci zvíťazili po štyroch zápasoch, v ktorých sa im nepodarilo získať ani bod. V drese "kamzíkov" zaznamenal hetrik Tomáš Záborský. Michalovce prehrali druhý duel za sebou.

Hostia otvorili skóre duelu v 31. minúte, keď sa po chybe Bena Betkera dostal do samostatného úniku Mathew Santos a prekonal brankára Adama Vaya. O tri minúty neskôr Jakub Suja zvýšil na 2:0 v presilovej hre. "Kamzíci" však dokázali pred druhou prestávkou znížiť, rovnako v početnej výhode. Max Gerlach našiel pred bránkou úplne voľného Záborského, ktorý nezaváhal. Poprad v úvode tretej tretiny vyrovnal, keď presilovku 5 na 3 využil Gerlach. V 47. minúte sa domáci dostali prvýkrát do vedenia, Záborský si pripísal druhý gól v zápase. V závere Peter Kundrik zvýšil do prázdnej brány na 4:2 a o 13 sekúnd na to Záborský zavŕšil hetrik.

Tipos extraliga – 8. kolo:

HK Poprad – HK Dukla Ingema Michalovce 5:2 (0:0, 1:2, 4:0)
Góly: 39. Záborský (Gerlach, Dmowski), 41. Gerlach (Dmowski), 47. Záborský (Kukuča), 60. Kundrik (Svitana), 60. Záborský (Gerlach) – 31. Santos (Heard), 34. Suja (Newton, Acolatse). Rozhodovali: Štefik, Krajčík – Bogdaň, Tichý, vylúčení: 8:12 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 1541 divákov.


Poprad: Vay – McFadden, Betker, Turan, Kotvan, Drgoň, Brejčák, Česánek – Svitana, Mlynarovič, Šotek – Kukuča, Jendek, Záborský – Gerlach, Coulter, Dmowski – Urbánek, Suchý, Kundrik – Matej Paločko

Michalovce: Glosár – Acolatse, Pišoja, Macejko, Cibák, Michalčin, Mihalik, Jasečko – Daugavinš, Newton, Valach – Santos, Solenský, Heard – Matúš Paločko, Buc, Bjalončík – Vašaš, Suja, Kabáč
 
 

HC ’05 Banská Bystrica prehrala proti Slovan Bratislava 2:5

Banská Bystrica 8. októbra (TASR) - Hokejisti Banskej Bystrice prehrali V 8. kole Tipos extraligy na svojom ľade s bratislavským Slovanom 2:5. "Belasí" zaknihovali iba tretie víťazstvo v sezóne, pričom všetky tri dosiahli na klziskách súperov. Hetrikom sa blysol Brendan Ranford.

Hostia išli do vedenia už v tretej minúte v presilovke, keď sa z pravého kruhu presadil Ranford. Po chybe v domácej defenzíve zvýšil v trinástej minúte na 0:2 Findlay, ktorý vymiešal brankára Krošelja a o dve minúty pridal druhý gól v zápase znovu Ranford, rovnako z pravého kruhu. Domáci v strednom dejstve znížili na 2:3 dvoma gólmi z presiloviek, najprv sa presadil voľný Vela a neskôr po strele tohto hráča dostal puk za Coreaua zblízka Faith. Lenže Slovan v 45. minúte odskočil opäť na rozdiel dvoch gólov po presnom zásahu Minárika zblízka. V závere Bystričania odvolali brankára, ale poistku pridal do opustenej svätyne Ranford.

HC ’05 Banská Bystrica – HC Slovan Bratislava 2:5 (0:3, 2:0, 0:2)
Góly: 21. Vela (Turnbull, Wilkins), 37. R. Faith (Vela, Turnbull) – 3. Ranford (Lalonde, Findlay), 13. Findlay (Minárik, Ranford), 15. Ranford (Výhonský, Beňo), 45. Minárik (Ranford, S. Petráš), 59. Ranford (Lalonde, Preisinger). Rozhodovali: M. Novák, Hronský – Durmis, D. Konc ml., vylúčení na 2. min: 4:5, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 2414 divákov.

Banská Bystrica: Krošelj – Hora, Bačík, Wilde, Ďatelinka, Pavúk, Dame-Malka, Žabka – Turnbull, Vela, Wilkins – Gašpar, Bíreš, Matoušek – R. Faith, Stránsky, Macek – Štrauch, Sojka, Žitný

Slovan: Coreau – Romančík, Sersen, Romančík, Lalonde, Beňo, Scheid, Maier, Gachulinec – O´Brien, Findlay, Brown – Ranford, Preisinger, Minárik – Török, S. Petráš, Takáč – Jasenec, Masnica, Výhonský
 
 
 
 

Vyberte región